Nem ígérünk sokat, csak az ideális jelölteket!

2020. december 8. skillbandit

Akkor eredményes egy kiválasztási folyamat, ha a munkaerő az adott cégben az adott pozícióban hosszú távon is beválik. Ezt eddig is tudtad, ugye? És min múlik az, hogy ez megvalósuljon?

A megfelelő illesztésen. Ez az, amiben a Skillbandit segít neked.


2021_q1_b2b_ad_kata_rectangle.jpgEz az eszköz a szokásos hard skill körökön túl (végzettség, tapasztalat, egyéb tudások) megmutatja, hogy a jelölt személyisége illeszkedik-e az adott pozícióban elvárt készségekhez és kompetenciákhoz.

Be tudod azonosítani, hogy melyek azok a készségek, amelyet a céges kultúrátok egyértelműen díjaz, melyek azok a kompetenciák, amelyek nálatok alapelvárások szinte minden jelölt felé.

Minél nagyobb arányú az illeszkedés, annál valószínűbb, hogy a jelölt jól fogja magát érezni az adott pozícióban motivált és elkötelezett lesz és elkötelezett lesz és így hosszú távon tudja a csapatodat erősíteni.

Időt, energiát és pénzt takaríthatsz meg, és emellett kapsz egy lelkes új munkatársat.

Ha egy vállalkozásnál figyelünk arra, hogy az együtt dolgozó munkatársak nemcsak szakmailag, de emberileg is harmonikus közösséget alkossanak, akkor a munkavállalóink hatékonyak lesznek munkájuk során és elégedettebbek a munkahelyükkel. Számos kutatás kimutatta, hogy a legfőbb megtartó erő a munkavállaló számára a megfelelő szakmai kihívást jelentő munka és a munkatársakkal való jó viszony, amely csak akkor lesz ideális, ha tudatosan figyelünk arra, hogy a szervezetbe kit illesztünk bele, mint új munkavállaló és hová – milyen emberek közé, milyen feladatra – illesztjük be.

A Skillbandit ebben segít, mert már a felvételi folyamat legelején megmutatja, hogy az egyes munkavállalók milyen munkahelyi viselkedésjegyeket mutatnak, mik az erősségeik, és ha jól illesztünk akkor látványosan csökkenhet a fluktuáció szervezeten belül, ami rengeteg plusz energiát és pénzt takarít meg a HR-nek és a vállalatnak egyaránt, hiszen nem kell új jelöltet keresni, betanítani és nem esik ki ezen idő alatt a másik munkaerő által termelt haszon sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://blog.skillbandit.com/api/trackback/id/tr6616324686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása