Mielőtt munkahelyekről beszélgetnénk, tudd meg milyen vagy, ha munkáról van szó

2020. december 10. skillbandit

skillz.jpgAkkor vagy jó munkádban, ha te is jól tudod érezni magadat, miközben veled is elégedett a munkahelyed. Mindez nem csupán a tudásodon vagy a tapasztalataidon múlik.

Az ideális jelölt és az ideális pozíció egymásra találásának kulcsa szerintünk a megfelelő illesztés. 

Munkahelyválasztásnál, karrierdöntésnél a szokásos tanulható, szerezhető, úgynevezett hard skill elemeken túl (végzettség, képzettség, tapasztalat, egyéb tudások), amik szükségesek, és te kipipálhatsz a téged érdeklő pozícióknál a személyes készségeid még fontosabbak lehetnek. Hiszen ezekből derül ki, hogy velük együtt hogyan illeszkedsz az adott munkakörben szükséges elvárásokhoz, vagy akár a cégkultúrához, ha motivációkról van szó.

A képlet egyszerű: minél nagyobb arányú az illeszkedés, annál valószínűbb, hogy jól fogod magad érezni a kínált pozícióban, motivált és elkötelezett leszel, teljesítményeddel értéket jelentesz, így hosszú távon számít rád a munkahelyed.

Ha tisztában vagy saját képességeiddel, könnyebben találsz olyan munkahelyet ahová örömmel és motiváltan jársz be dolgozni. Ugyanakkor a saját képességeidként kell gondolnod azokra is, amiket a munkahelyeden mutatsz, ahogyan téged látnak a veled dolgozók. 

Magadról azt gondolod, emberközpontú vagy és aprólékos? Mások szerint viszont elsősorban optimista, lelkes, és igényes. Kiváncsinak, kreatívnak, és társaságkedvelőnek mondanak, miközben te a csapatot összetartó, határozott, ugyanakkor figyelmes, és türelmes oldaladat emelnéd ki? 

Milyen vagy valójában, ha munkáról van szó?!

Ennek eldöntésében nem tudunk segíteni, de annak kiderítésében, hogy mik azok a személyiségjegyeid, amik a szuperképességeid lehetnek, mire kell odafigyelned, milyen munkakörnyezet illik hozzád, igen. Menj végig inkább igen-inkább nem típusú soft skill tesztünkön, ahol nincs jó vagy rossz válasz, nem kell megfelelned semmilyen elvárásnak, hezitálhatsz is a rád nagyon nem vagy nagyon is jellemző tulajdonságok között, majd azt választanod, ami inkább te vagy vagy nem te vagy.

A 3 szekcióra bontott 60 kérdésre elég 5-10 percet szánnod, és azonnal megkapod saját, személyre szabott soft skill térképedet. Hogy meg fogsz-e lepődni azon, mennyi minden igaz rád, mi is kíváncsian várjuk. Írd meg kommentben! 

A bejegyzés trackback címe:

https://blog.skillbandit.com/api/trackback/id/tr3016327314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása